Kami Lindungi. Kami Prihatin. Kami Berkongsi.
Pilih saiz fon : A+ A-

Perkhidmatan Tele Bantuan

Perkhidmatan Tele Bantuan 

Kami bersedia membantu​

Kita tidak dapat meramalkan bila kita akan mengalami kerosakan kereta – sama ada kenderaan kehabisan bateri ataupun tayar pancit. Jangan khuatir, kami bersedia untuk membantu ​anda melalui perkhidmatan Tele Bantuan kami.

Apakah Tele Bantuan?

Tele Bantuan merupakan program bantuan kecemasan kereta 24/7 yang disediakan untuk semua peserta yang layak dibawah perlindungan Takaful Motor Persendirian Komprehensif dan Takaful Motor Motosikal Komprehensif.

Apakah yang dilindungi dibawah Tele Bantuan?

 • Kerosakan
  Jika kenderaan anda mengalami kerosakan, anda layak untuk mendapatkan perkhidmatan berikut:
  • Pembaikan Kerosakan Kecil di Bahu Jalan 24/7
   Pengendali perkhidmatan Tele Bantuan kami akan membantu dan membaiki kenderaan di bahu jalan dengan kos buruh percuma sehingga 2 jam. Pembaikan kerosakan kecil di bahu jalan adalah pembaikan yang boleh dilakukan di tempat kejadian. Sebagai contoh perkhidmatan “jumpstart”, penukaran bateri atau tayar, penghantaran kecemasan petrol dan/atau kerja-kerja pendawaian kecil.

   Walau bagaimanapun, semua kos lain yang terlibat termasuk penggantian alat ganti kenderaan semasa pembaikan dan caj tol, jika ada, akan ditanggung oleh anda.

  • Perkhidmatan Tunda 24/7
   Jika kenderaan anda tidak boleh dibaiki di tempat kejadian, pengendali perkhidmatan Tele Bantuan kami akan menyediakan perkhidmatan tunda percuma dari tempat berlaku kejadian ke bengkel panel Takaful Malaysia yang terdekat, sehingga 50km (perjalanan sehala) untuk Kereta Persendirian dan sehingga 30km (perjalanan sehala) untuk Motosikal bagi setiap kejadian. Untuk jarak tambahan yang melebihi jarak yang ditentukan, anda perlu membayar kos tambahan iaitu RM2.00 bagi setiap kilometer.

   Bagi perlindungan Takaful Motosikal Komprehensif, manfaat ini adalah terhad untuk penggunaan kali pertama sahaja sepanjang tempoh perlindungan. Peserta akan menanggung sepenuhnya kos untuk perkhidmatan yang seterusnya.

 • Kemalangan
  Jika kenderaan anda terlibat dalam kemalangan, pengendali perkhidmatan Tele Bantuan kami akan menyediakan perkhidmatan tunda percuma sehingga jumlah maksimum sebanyak RM200 untuk Kereta Persendirian dan jumlah maksimum sebanyak RM50 untuk Motosikal, ke bengkel panel Takaful Malaysia yang berhampiran.
​​
 

Nota:

 1. Perkhidmatan Tele Bantuan hanya terdapat di Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.
 2. Sila klik di sini untuk situasi/perkara yang tidak dilindungi di bawah P​erkhidmatan Tele Bantuan.

Siapa yang perlu saya hubungi sekiranya berlaku kerosakan kenderaan atau kemalangan?

Untuk bantuan segera, anda boleh menghantar permintaan melalui aplikasi telefon kami di bawah seksyen Tele Bantuan.

​​Muat turun sekarang

   

 ​Selain itu, anda juga boleh menghubungi nombor talian 24 jam Tele Bantuan kami di 1800-888-788 untuk bantuan.

Penafian:
Takaful Malaysia mempunyai hak untuk mengubah manfaat dan pengecualian untuk Program Tele Bantuan tanpa memberikan notis awal kepada peserta yang layak.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​​​​