Kami Lindungi. Kami Prihatin. Kami Berkongsi.
Pilih saiz fon : A+ A-

Perkhidmatan Tele Bantuan

Perkhidmatan Tele Bantuan 

Kami bersedia membantu​

Kita tidak dapat meramalkan bila kita akan mengalami kerosakan kereta – sama ada kenderaan kehabisan bateri ataupun tayar pancit. Jangan khuatir, kami bersedia untuk membantu ​anda melalui perkhidmatan Tele Bantuan kami.

Apakah Tele Bantuan?

Tele Bantuan merupakan program bantuan kecemasan kereta 24/7 yang disediakan untuk semua peserta yang layak dibawah perlindungan Takaful Motor Persendirian Komprehensif*.

Apakah yang dilindungi dibawah Tele Bantuan?

 • Kerosakan
  Jika kenderaan anda mengalami kerosakan, anda layak untuk mendapatkan perkhidmatan berikut:
  • Pembaikan Kerosakan Kecil di Bahu Jalan 24/7
   Pengendali perkhidmatan Tele Bantuan kami akan membantu dan membaiki kenderaan di bahu jalan dengan kos buruh percuma sehingga 2 jam. Pembaikan kerosakan kecil di bahu jalan adalah pembaikan yang boleh dilakukan di tempat kejadian. Sebagai contoh perkhidmatan “jumpstart”, penukaran bateri atau tayar, penghantaran kecemasan petrol dan/atau kerja-kerja pendawaian kecil.

   Walau bagaimanapun, semua kos lain yang terlibat termasuk penggantian alat ganti kenderaan semasa pembaikan dan caj tol, jika ada, akan ditanggung oleh anda.

  • Perkhidmatan Tunda 24/7
   Jika kenderaan anda tidak boleh dibaiki di tempat kejadian, pengendali perkhidmatan Tele Bantuan kami akan menyediakan perkhidmatan tunda percuma dari tempat berlaku kejadian ke bengkel panel Takaful Malaysia yang terdekat, ​sehingga 50km bagi setiap kejadian. Untuk jarak tambahan yang melebihi 50km, anda perlu membayar kos tambahan iaitu RM2.00 bagi setiap kilometer.

 • Kemalangan
  Jika kenderaan anda terlibat dalam kemalangan, pengendali perkhidmatan Tele Bantuan kami akan menyediakan perkhidmatan tunda percuma sehingga jumlah maksimum sebanyak RM200 ke bengkel panel Takaful Malaysia yang berhampiran.
​​
 

Nota:

 1. Perkhidmatan Tele Bantuan hanya terdapat di Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.
 2. Sila klik di sini untuk situasi/perkara yang tidak dilindungi di bawah P​erkhidmatan Tele Bantuan.

Siapa yang perlu saya hubungi sekiranya berlaku kerosakan kenderaan atau kemalangan?

Untuk bantuan segera, anda boleh menghantar permintaan melalui aplikasi telefon kami di bawah seksyen Tele Bantuan.

​​Muat turun sekarang

   

 ​Selain itu, anda juga boleh menghubungi nombor talian 24 jam Tele Bantuan kami di 1800-888-788 untuk bantuan.

Penafian:
Takaful Malaysia mempunyai hak untuk mengubah manfaat dan pengecualian untuk Program Tele Bantuan tanpa memberikan notis awal kepada peserta yang layak.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​​​​